24 Kasım 2010 Çarşamba

Hayata dair,mutluluğa dair..


HAYATA DAİR ÖĞÜTLER

·     Hayatında olup biten herşeyi sevin,fakat mutluluğunuzu ya da başarınızı asla bir insana,bir mekana ya da bir şeye bağımlı kılmayın.
·     Olmak istediğiniz şey zaten oradaymış gibi davrandıkça,rüyanızı gerçeğe dönüştürecek gizli güçleri de o denli harekete geçirirsiniz.
·     İmkansız diye bir şey olmadığına eminseniz,arzuladığınız herşeye erişirsiniz.
·     Uyum ve ahenk verin,zihninizi ve bedeninizi huzurlu kılın, sonrada evrenin işini mükemmel şekilde yapışına bırakın.
·     Düşüncelerinizi yeniden biçimlendirebilirsiniz,bu yüzden olumsuz şeyleri tekrar tekrar düşünmek zorunda değilsiniz. Düşünelerinizi sadece ve sadece siz seçersiniz.
·     Hiç kimse keyfinizi kaçıramaz. Hiç kimse sizi endişelendiremez. Hiç kimse duygularınızı incitemez. Siz içsel olarak izin vermediğiniz sürece, hiç kimse size hiç bir şey yapamaz.
·     Başarılı olmak için Allah’ın verdiği bir hakkınız var. Yaratıcının gözünde bu gezegendeki hiç kimse sizden daha iyi değildir.
·     Hayatınızın hali , zihninizin halinin yansımasındından başka bir şey değildir.
·     Hayat asla sıkıcı değildir,fakat bazı insanlar sıkılmayı seçerler. Sıkıntı bir seçimdir.
·     Hayatta ortaya koymaya niyet ettiğiniz şeyler zaten gerçekleşmiş gibi davranın. Koşullarla ,sınırlanmalarla ya da birşeyin ortaya çıkmama olasılığıyla ilgili düşünceleri silip atın.
·     Hayatınızdaki her ‘şey’size hizmet için geldi,sizi kendisinin uşağı yapmak için değil.
·     İsimsiz olarak, hiçbir şey,hatta bir teşekkür bile beklemeden iyilikler yapın. Bütün o evrensel yaratılış ruh’u,iyiliklerinize şu soruyla cevap verin: ‘’ sana nasıl yardımcı olabilirim?’’
·     Yaşadığınız her deneyimi ve hayatınızda şöyle ya da böyle yer almış her insanı sizin iyiliğiniz için gönderilmiş olarak görün. Bu evrende tesadüf diye bir şey yoktur.
·     Hata yapmak daha az değerli olduğunuz anlamına gelmez. Hatadan öğreniceğiniz bir şey olduğu anlamına gelir.
·     Hayatınıza girip çıkmış her bir kişiye kutsallıkla seçilmiş deneyiminizin bir parçası olarak görün. Bu yüzden tüm insanlara şükredin ve size neler getirmiş olduklarına dikkatle bakın.
·     Size hayır diyen bütün insanlara müteşekkir olun. Çünkü onlar sayesinde her şeyi kendiniz yapmayı başardınız.
·     Apaçık ortada olan her bir fenalığa karşın milyonlarcca iyilik olduğunu bilin,zaten dikkatinizi odaklamanız gereken kısımda budur.
·     Adını koyun. Hayal edebiliyorsanız ulaşabilirsiniz de.
·     Başarmak istediğiniz her şeyi başarabilirsiniz;her şeyi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder